Dünyanın En İyi Klima Markaları Sıralaması

Dünyanın En İyi Klima Markaları Sıralaması | 2023 Güncel

Tüm dünya genelinde seyreden aşırı sıcaklıklar ile birlikte klima satışları da rekor kırmaya devam ediyor. Klima almak isteyenler derin bir araştırma içerisine giriyorlar. Uzun süre sorun yaşamadan ve enerjiden tasarruf sağlayarak kullanılabilecek klimalar hakkında pek soru soruluyor.

Hangi Klimayı Almalıyım?

Pek çok marka ve modelde klimaya kolaylıkla erişim sağlayabilmek günümüzde oldukça mümkün. Ancak her klimanın beklentiyi tam anlamıyla karşıladığı pek söylenemez. Klima satın alırken cihazın kaliteli olması ve enerji tasarrufu sağlaması adına A++ olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca en çok tercih edilen dünyaca ünlü klima markaları sıralamamızı da dikkate alarak, ihtiyaçlarınız ve bütçeniz doğrultusunda en doğru kararı verebilirsiniz.

Dünyanın en iyi klima markaları sıralaması;

  • Mitsubishi Electric
  • Daikin
  • LG
  • Alarko Carrier
  • Toshiba
  • Bosch
  • Samsung
  • Gree

mitsubishi-klima

Mitsubishi Electric

Japonya menşeili Mitsubishi Electric klimalar, marka ve model bakımından oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip cihazlardır. Kullanıcılarından genel olarak sessiz çalışması ve yüksek soğutma performansı için tam not alan Mitsubishi klimalar, ciddi oranda enerji tasarrufu sağlayan teknoloji harikası ürünlerdir. Teknik servis anlamında oldukça donanımlı, hızlı ve kalıcı çözümler sunan bir alt yapıya sahiptir. Ekonomik ölçekte değişkenlik göstersede genel olarak birçok marka ve modele kıyasla pahalı ürünlerdir.

En Çok Tercih Edilen Mitsubishi Klima Modelleri
Mitsubishi Kirigamine ZenMSZ-EF Çift kanat özelliği ile konforlu bir ortam sunarken yanında oldukça sessiz çalışması da dikkatleri çekiyor. Uzaktan wifi ile erişimi sayesinde de kullanıcılara kolaylık sağlıyor.
Mitsubishi Enviro MSZ-AP Bağımsız çalışabilen üst üste katmanlı yatay kanat sistemi ile havayı daha uzağa püskürtebiliyor. Genel olarak iş yeri sahipleri daha çok tercih ediyor.
Mitsubishi Legendera MSZ-LN 2016 yılında şık tasarımı ile ödül kazanan bu klima kısaca kusursuz bir kalite hissi yaşatıyor. Fiyatı ise diğer klima çeşitlerine göre oldukça pahalı.

daikin-klima

Daikin

En iyi klima markaları sıralamasın da Daikin markası da tıpkı Mitsubishi gibi Japonya merkezli bir markadır. Tüm dünyada en fazla klima üretimi yapan yüksek kaliteli bir marka değerine sahiptir. Enerji verimliliği ve ekolojik dengeye katkısı bakımından yoğun ilgi gören iklimlendirme markaları arasında yerini almıştır. Teknolojik anlamda oldukça yenilikçi ve yenilikleri modellerine anında entegre etmesi ile bilinir. Büyük alanlar için tercih edilebilecek, yüksek performanslı ürünleri bulunur. Yedek parça ve teknik servis konusunda da oldukça güçlüdür. Daikin klimalarınız da performans düşüklüğü var ise klima servisi hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Daikin Klima Modelleri
Daikin Stylish 12000 BTU/H A+++ Evin içerisinde ki tüm dekorasyonlara uyum sağlayan, akıllı termal sensörleri ile de havayı odaya eşit şekil de dağıtıyor.
Daikin Emura 18000 BTU/h A++ Akıllı, konfor ve doğayı seven bu klima göz alıcı tasarımı ile kullanıcıları mest eden tek klimadır. Ayrıca bir o kadar da sessizdir.
Daikin Shira Plus 24000 BTU/h Daikin'ın eşsiz bütün özelliklerini içerisin de barındıran ve akıllı göz algılayıcı sistemi ile de otomatik olarak klimayı açan modeller arasındadır.

lg-klima

LG

Güney Kore’nin çok güçlü teknoloji şirketlerinden biri olan LG markası, klima konusunda da oldukça başarılıdır. Dünya genelinde yoğun ilgi gören bu marka, yüksek teknolojik modelleri ve estetik görünüşleri ile ön plana çıkar. En iyi klimalar sıralamasına girecek her ürün gibi piyasaya enerji verimliliği konusunda oldukça başarılı ürünler sürmektedir. Tüm modellerinde sessiz çalışması öne çıkar ve uzun süreli kullanıma uygun fonksiyonel cihazlara sahiptir.

En Çok Tercih Edilen LG Klima Modelleri
LG DUALCOOL PLUS Inverter Wi-Fi Akıllı Klima 18000 Btu Enerji A++ LG markasının bu modeli hızlı güçlü soğutma ve ısıtma konusun da oldukça başarılı olan bir klima modelidir. Lg modelleri arasında çok fazla tercih ediliyor.
LG UV ARTCOOL Inverter Wi-Fi Akıllı Hijyen Klima 24000 Btu Enerji A++ Yaşam alanında ki kötü kokuları gideren ayrıca şık artcool cam tasarımı ile evinizin estetiğini koruyor.
LG UV SİRİUS Inverter Wi-Fi Akıllı Hijyen Klima 24000 Btu Enerji A++ Bu klimaya nerede olursanız olun her yerden erişebileceğiniz yoldayken bile klimayı açıp eve geldiğiniz de serinleyebileceğiniz tek tür. Üstün teknoloji ürünü.

alarko-carrier-klima

Alarko Carrier

ABD menşeili marka, klima sektöründe lider firmalar arasında yer almaktadır. Yüksek performans ve uzun süreli kullanım olanağı sunar. Enerji verimliliği konusunda oldukça başarılı kaliteli ürünleri ile ön plana çıkan markalar arasında yer alır.

En Çok Tercih Edilen Alarko Carrier Klima Modelleri
Alarko Flair Split Duvar Tipi Inverter A++ Wifi Klima 24000 Btu R32 Gazlı Alarko Flair modellerin de soğutma ve ısıtma odanın derecesine bağlı olarak otomatik değiştiriyor. Bu saye de odanın sıcaklığın da durup tasarruf sağlıyor.
Alarko Carrier x Power Fresh QHA024D8S 24.000 Btu Duvar Tipi Inverter Split Klima İçerisin de R32 gazı bulunan ve doğa dostu bir klima olan Carrier, üst düzey konfor sunan Alarko markaların da tektir.
Alarko Flair Split Inverter Klima 9.000 BTU/h R32 Gazlı A++ Siz konforunuzun keyfini çıkarırken arka planda mükemmel bir hava kalitesi sağlayan bu model dünyada da oldukça fazla tanınıyor.

toshiba-klima

Toshiba

Bir teknoloji devi olarak çok bilindik markalar arasında yer alan Toshiba, klima sektöründe de oldukça başarılı ve kaliteli bir markadır. Marka klima modellerinin tamamı kalitesi ve yüksek soğutma ısıtma teknolojisi ile ön plana çıkmaktadır. Toshiba servis ve yedek parçalara erişim oldukça kolaydır. Enerji tasarrufu sağlanması adına birçok yeniliğe öncülük etmektedir.

En Çok Tercih Edilen Toshiba Klima Modelleri
Toshiba Shorai Edge Black 12.000 BTU/h Inverter Duvar Tipi A+++ Klima Şık ve çağdaş tasarımları ile bilinen Shorai modelleri evinizde veya başka yerler de bile elinizin altında her türlü imkanı sunan sayılı klima modelidir.
Toshiba Shorai Edge White 9.000 BTU/h Inverter Duvar Tipi A+++ Klima Bu model genel olarak insan sağlığını daha çok ön plana çıkaran tek model diyebiliriz. Cilt nemini korumaya özel olarak tasarlanmış bu model de dünya da çok tercih edilenlerden.
J2kvsg Shorai Edge 10 Duvar Tipi Dc Inverter Split Klima RAS-10J2KVSG-TR Soğutma kapasitesi 9000 Btu/h olan bu klima modeli konforu en üst düzey de yaşatabilen klima modelleri arasın da yer alıyor.

bosch-klima

Bosch

Tüm dünyada büyük ilgi gören Alman markası Bosch, beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde elde ettiği başarıyı klima sektöründe de korumuştur. Dünyanın en iyi klima markaları sıralamasında da bu yıl kendini koruyabilen Bosch klimaları, oldukça kaliteli ve yüksek performans sağlayan ürünler arasındadır. Sessiz çalışmaları, sade ve şık tasarımları ve yüksek enerji verimliliği ile en çok tercih edilen markalar arasında yerini almıştır. Bosch yetkili servis ve parçalarına ulaşmak oldukça kolaydır.

En Çok Tercih Edilen Bosch Klima Modelleri
Bosch ASX24XB30N Klima, Ev Tipi 24.000 BTU Dünya da bir ilk olan ve bekleme modun da iken en az enerji tüketen bu klima ayrıca kusursuz bir hava dağılımı da sunuyor.
Bosch ASX18AW30N Klima, Ev Tipi 18.000 BTU 3D Air Flow teknolojisi ile odanın her köşesine eşit bir şekil de dağıtmayı başaran klima modelidir. Ayrıca klima kendi kendini temizleme özelliğine de sahiptir.
Bosch ASX12XB30N Klima, Ev Tipi 12.000 BTU Bu klima modeli nemli olan bir ev için tercih edilebilecek en iyi klimadır. İçeride ki nemi çok iyi bir şekil de hapsedip hızlı bir şekil de yok ediyor.

samsung-klima

Samsung

Güney Kore markalarından olan Samsung markası en iyi soğutan klima markalarından bir tanesi. Tüm ürünleri ile de ülkemizde en çok tercih edilen markalardan biridir. Bilgisayar, telefon ve beyaz eşya da oldukça yaygın kullanılan marka, klima konusunda da ülkemizde geniş kullanıcı kitlesine sahiptir. Ürünleri arasında her ihtiyaca uygun bir model bulmak mümkündür. Ayrıca Samsung klimalar yüksek enerji verimliliği ve sessiz çalışmaları ile kullanıcılarının beğenisini kazanmıştır. Servis ağı oldukça geniş ve parça temini kolaydır. Alacağınız klimanın montajı için klima montajı sayfamızı ziyaret ederek hızlı bir şekil de hizmet de alabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Samsung Klima Modelleri
Samsung WindFree Premium Black Duvar Tipi Split Klima 23.000 mikro hava deliğinden yumuşak ve sessiz bir şekil de etrafa dağıtarak durgun bir hava olmasını sağlıyor. Böylece cilde ve vücuda soğuk hava hissi yarattırmıyor.
Samsung AR35 Silver Split Klima Bu ürün HD filtresi sayesin de polen, toz ve evcil hayvan kıllarını ve pirelerini yakalamada üstün bir performansa sahip. Ayrı olarak filtreler de yıkanabilir.
Samsung Premium Plus Duvar Tipi Split Klima Kumanda üzerinden sessiz mod fonksiyonlarını aktifleştirip devre dışı bırakabileceğiniz hızlı bir hava sirkülasyonu olan klima modelidir.

gree-klima

Gree

Dünya genelinde geniş bir kitle tarafından tercih edilen Gree, bir Çin markasıdır. Fiyat performans açısından oldukça başarılı olan bu klimalar, yüksek teknoloji ile entegre edilen cihazlardır ve verimli çalışması ile oldukça yoğun ilgi görmektedir.

En Çok Tercih Edilen Gree Klima Modelleri
Gree Pular Inverter Duvar Tipi Split Klima R32 12000 BTU/h Gree Pular modelli klimalar "I Feel" özelliği sayesin de sizi görerek size doğru hava akışını sağlayabilen klimalardır.
Gree Fairy Inverter Duvar Tipi Split Klima R32 18000 BTU/h Yüksek verimi ve sessiz dış ünitesi sayesin de özellikle Türkiye de bu klima tercih ediliyor.
Gree Fairy Inverter Duvar Tipi Split Klima R32 18000 BTU/h

Klima cihazlarının büyük kısmında voltaj 200V ~ 240V olarak sınırlıdır ancak bu model de 265V'a kadar çıkabilmektedir.

Dünya da en çok tercih edilen klima markaları istatistiksel olarak yukarıda belirttiğimiz gibidir. Markaların tercihleri, ulaşılabilirlik, ülkelerin ekonomik dengesi ve iklim şartları düşünüldüğünde bölgesel olarak değişkenlik göstermektedir.

Türkiye de En Çok Tercih Edilen Klima Markaları

Kullanıcı yorumları değerlendirildiğinde, ülkemizde en çok tercih edilen ve memnuniyet oranı en yüksek klimalar aşağıda sıraladığımız gibidir.

Türkiye de En Çok Tercih Edilen Klima Markaları;

  • Mitsubishi Electric
  • Daikin
  • Demirdöküm
  • Baymak
  • E.C.A
  • Alarko Carrier
  • Arçelik
  • Samsung
  • LG
  • Vestel

mitsubishi-electric

Mitsubishi Electric

En kaliteli klima markaları listemizde olan Mitsubishi ortam sıcaklık değerlerini en iyi şekil de koruyabilen klimadır. Isınma ve soğutma konusunda yüksek performans sağlar. Estetik görünümü ile ortama şıklık katar. Ev ve ofis kullanımı için idealdir. A++ enerji sınıfı ile tasarruf sağlar. İç ünitenin kendi kendini temizleme özelliği bulunur. Oldukça sessiz çalışır. Üçlü sensör özelliği ile ortam ısısını dengeli ve kaliteli bir şekilde ayarlar.

Tercih Edebileceğiniz Mitsubishi Klima Modelleri:

  • Mitsubishi Noviro MSZ-AY
  • Mitsubishi LegenderaMSZ-LN
  • Mitsubishi Kirigamine ZenMSZ-EF

Klimalarınızı en yüksek performansa çıkarabilmek için klima bakımı hizmeti de veriyoruz.

daikin

Daikin

Özellikle SENSİRA modeli ile ülkemizde en çok tercih edilen klima markaları arasında yer almaktadır. Temiz hava sağlama teknolojisi ve hızlı iklimlendirme özelliği ile ön plana çıkar. Düşük enerji tüketimi ile yüksek performans sağlar. Oldukça fonksiyonel ve sessiz cihazlardır. 5 farklı fan kademesi bulunur.

Tercih Edebileceğiniz Daikin Klima Modelleri:

  • Daikin Stylish 12000 BTU/H A+++
  • Daikin Emura 7000 BTU/h A+++
  • Daikin Emura 14000 BTU/h A++

demirdokum

Demirdöküm

Yerli üretim olması nedeniyle ülkemizde yoğun ilgi gören ve tercih edilen markalar arasında DEMİRDÖKÜM uzun yıllardır sıralamaya girmektedir. Yedek parça ve yetkili servis ağı oldukça geniştir. Yüksek kaliteli ürünler sunar. Çalışma performansı ve enerji verimliliği bakımından tercih edilir. Uygun fiyat avantajları ve fiyat performans ürünleri sunmaktadır.

Tercih Edebileceğiniz Demirdöküm Klima Modelleri:

  • DemirDöküm A6 Inverter Klima
  • Demirdöküm KION Inverter Klima
  • DemirDöküm A5 Inverter Klima

baymak

Baymak

Ülkemizde geniş kitleler tarafından kombi ve ısıtma sistemleri ile ün kazanan ve tanınan markaların başında Baymak gelir. Baymak markası klima konusunda da oldukça başarılı bir markadır ve ülkemizde en çok tercih edilen klima markaları arasındadır. Fiyat performans açısından oldukça kaliteli ürünler sunar. Yedek parça temini ve servis ağı güçlüdür. Uzun kullanım ömrüne sahip ürünler imal eder. Enerji verimliliği oldukça yüksektir. Ortam ısısının dengeli bir şekilde ayarlanmasında hemen her modeli oldukça başarılıdır.

Tercih Edebileceğiniz Baymak Klima Modelleri:

  • Baymak Dolce Vita Duvar Tipi Split Klima
  • Baymak Elegant Prime Multi Duvar Split Klima 1x2
  • Baymak Elegant Prime Duvar Tipi Split Klima

eca

E.C.A

Ülkemizin en beğenilen klima markaları arasında yer alan E.C.A yapı, endüstriyel, ısıtma soğutma teknolojileri gibi pek çok alanda faaliyet gösteren köklü ve güvenilir bir markadır. Markanın tüm klima modelleri enerji verimliliği ve sessiz çalışma konusunda oldukça başarılıdır. Fiyat performans olarak değerlendirildiğinde de tercih edilebilecek en iyi markalar arasında gösterilebilir. Büyük küçük her ortam için geniş ürün yelpazesine sahiptir. Servis ağı oldukça donanımlıdır ve yedek parça temini kolaydır.

Tercih Edebileceğiniz Eca Klima Modelleri:

  • Eca Spylos Serisi Duvar Tipi Klima
  • Eca Ecotech Serisi Duvar Tipi Klima
  • Eca Niobe Blue Serisi Duvar Tipi Klima

alarko

Alarko Carrier

Dünyanın ilk klima üretici şirketleri arasında yer alan Alarko Carrier, ülkemizde en geniş kullanıcı kitlesine sahip ABD menşei bir markadır. Alarko klimalar yüksek performans ile çalışan ancak büyük enerji tasarrufu sağlayan cihazlardır. Özellikle soğutma konusunda oldukça başarılı ve yeniliklere kolaylıkla entegre edilmiş modelleri bulunmaktadır. Her ortama uygun ürün yelpazesinin yanı sıra her bütçeye de hitap eden markalar arasında yer alır.

Tercih Edebileceğiniz Alarko Carrier Klima Modelleri:

  • Alarko Flair Split Duvar Tipi Inverter A++ Wifi Klima 24000 Btu R32 Gazlı
  • Alarko Carrier x Power Fresh QHA024D8S 24.000 Btu Duvar Tipi Inverter Split Klima
  • Alarko Flair Split Duvar Tipi Inverter Wifi A++ Klima 12000 Btu R32 Gazlı

arcelik.jpg

Arçelik

Arçelik, beyaz eşya ve küçük ev aletleri konusunda ülkemizde adından söz ettiren ve oldukça yoğun ilgi gören bir markadır. Bu özelliğinin yanı sıra iklimlendirme teknolojileri konusunda da başarılarından söz ettirmiştir. Arçelik klima modelleri her bütçeye uygun ve geniş servis ağına sahip ürünlerdir. Hızlı soğutma, hava filtreleme ve daha birçok özelliği ile ülkemizde gözde klima markalarından olmuştur.

Tercih Edebileceğiniz Arçelik Klima Modelleri:

  • Arçelik 07325 A Ekolojik Inverter Klima 7.000 Btu/h Split Klima
  • Açrelik 09560 HP Ultra Hijyen Plus Prosmart Inverter Klima Split Klima
  • Arçelik 18560 HP Ultra Hijyen Plus Prosmart Inverter Klima Split Klima

samsung

Samsung

Güney Kore markalarından olan ve en pahalı klima markası olan Samsung markası, tüm ürünleri ile ülkemizde en çok tercih edilen markalardan biridir. Bilgisayar, telefon ve beyaz eşya da oldukça yaygın kullanılan marka, klima konusunda da ülkemizde geniş kullanıcı kitlesine sahiptir. Ürünleri arasında her ihtiyaca uygun bir model bulmak mümkündür. Ayrıca Samsung klimalar yüksek enerji verimliliği ve sessiz çalışmaları ile kullanıcılarının beğenisini kazanmıştır. Servis ağı oldukça geniş ve parça temini kolaydır.

Tercih Edebileceğiniz Samsung Klima Modelleri:

  • Samsung WindFree Premium Black Duvar Tipi Split Klima
  • Samsung AR35 Silver Split Klima
  • Samsung WindFree Premium Plus Duvar Tipi Split Klima (Wi-Fi Özellikli)

lg

LG

Dünya genelinde kullanımı yaygın olan LG markasının klimaları da oldukça başarılıdır. Teknoloji lideri bir marka halini alan LG, ülkemizde en çok tercih edilen klima modellerine sahiptir. Fonksiyonel birçok özelliği bulunan modelleri oldukça kalitelidir ve uzun süreli kullanım sağlarlar. Yüksek enerji verimliliği ile enerji tasarrufu sağlaması ve çalışma performansı konusunda başarılı markalar arasına adına yazdırmıştır.

Tercih Edebileceğiniz LG Klima Modelleri:

  • LG DUALCOOL PLUS Inverter Wi-Fi Akıllı Klima 18000 Btu Enerji A++ Duvar Tipi BEYAZ
  • LG UV SİRİUS Inverter Wi-Fi Akıllı Hijyen Klima 9000 Btu Enerji A++ Duvar Tipi BEYAZ
  • LG UV ARTCOOL Inverter Wi-Fi Akıllı Hijyen Klima 24000 Btu Enerji A++ Duvar Tipi Aynalı SİYAH

vestel

Vestel

Yerli üretim olması ve son dönemlerde teknolojik anlamda büyük ilerleme kaydetmesiyle Vestel markası tüm ürünleri ile ülkemizde gözde markalar arasında yerini almıştır. Özellikle son klima modelleri ile geniş kullanım alanı bulmuştur. Son teknoloji klimalarına Wi-Fi özelliği ekleyen Vestel, klima kategorisinde teknolojik anlamda adından söz ettirmeyi başarmıştır. Nem alma ve hava temizleme fonksiyonu, son teknoloji filtreleri, kendini temizleme özelli ve yüksek derecelerde dahi soğutma sağlaması ile oldukça başarılı modelleri piyasaya sürmüştür. Vestel ürün yelpazesinde bulunan ürünlerin büyük bir kısmı diğer birçok markaya göre yüksek enerji tasarrufu ile verimli çalışma vaadi sunar. Servis ağı oldukça geniş ve ulaşabilirdir.

Tercih Edebileceğiniz Vestel Klima Modelleri:

  • Vestel Vega Inverter Plus G 092 9000 BTU Wifi Klima
  • Vestel BUZZ INVERTER 242 24000 BTU WIFI Klima
  • Vestel Nova Inverter 182 GI Pro 18000 BTU WIFI Klima