Klima Soğutmuyor? Ne Yapmalıyım

Klima Soğutmuyor? Ne Yapmalıyım 2023

Klimanın zaman zaman soğutmaması gibi durumlar, klima kullanıcılarının sık karşılaştığı sorunlardandır. Klimanız soğuk hava üflemediği zamanlarda bazı yöntem ve adımları uygulayarak sorunun ne olduğunu tespit edebilirsiniz.

Kullanıcıların bazı durumlarda hiçbir müdahalede bulunmadan yetkili servisi çağırmaları gerekebilir.

Klima bakım ve onarımlarının vaktinde ve uzman kişilere yaptırılması oldukça önemlidir. Aksi halde cihazınız verimli çalışmayacaktır ve enerji sarfiyatı gerçekleşecektir.

Klimanız ile alakalı her sorunda hızlı ve güvenilir servis hizmetlerimizden faydalanmak için 7/24 firmamıza ulaşabilirsiniz.

Klima Soğutmuyor Ne Yapmalıyım?

Böyle bir durumda öncelikle cihazınızın sıcaklık ayarlarını kontrol etmelisiniz. Klimanız soğutma modu aktif çalışıyor olmalıdır. Cihaz soğutma konumunda çalışıyor ancak soğuk hava üflemiyorsa hızlı soğutma özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Problem hala devam ediyorsa filtrelerinizi kontrol etmeli ve eğer kirli ise temizlemelisiniz.

Bu adımların tamamını uyguladınız ve henüz klima soğutmuyorsa problem cihaz motorunun uzun süre güneş alan bir alanda olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu konu ile ilgili profesyonel kişiler ile görüşüp tam sorunu tespit edip, çözüm önerisi alabilirsiniz.

Klima Soğuk Hava Üflemiyor

Klima soğutma ve hızlı soğutma modu;

Tüm marka ve model klimalarda soğutma ve hızlı soğutma modu ayrı olarak bulunmaktadır. Cihazı açtıktan sonra Mode tuşuna basarak cihazı kar sembolü olan kısımda tutmalısınız. Cihaz ilk açıldığında 18 derece ile soğutmayı deneyebilirsiniz. Bu mod aktif ve 18 derecede iken soğutma işlemi başlamamış ise hızlı soğutmaya geçmeyi deneyin.

Hızlı soğutma özelliğini kullanmak için ise kumandalarda bulunan Jet Mode ya da Hızlı mod yazan tuşa basarak ekranda PO yazısı belirdiğinde hızlı modu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Klimanızın bu özelliklerini denedikte sonra hala ortam soğumaya başlamadıysa mutlaka filtrelerinizi kontrol etmelisiniz. Klima filtreleri çok fazla toz tutan parçalardır ve düzenli olarak temizlenmeleri cihaz verimi açısından oldukça önemlidir.

Klima filtre temizliği nasıl yapılır?

Klimanızın filtresi iç ünite tavan kısmında yer alıyorsa öncelikle sigortalarınızı kapatarak enerji akışını keserek işe başlamalısınız. Tutamaklarından kavradığınız filtreyi hafifçe yukarı doğru iterek kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Birikmiş tozları süpürge yardımı ile çekebilir ya da açık bir alanda filtrelerinizi silkeleyerek tozlardan arındırabilirsiniz. Bu işlemin ardından filtrelerinizi ılık su ile yıkayarak tüm gözeneklerin açılmasını sağlamalısınız. Yıkanan filtreleri mutlaka gölgede ve hava alan bir alanda tam anlamıyla kurulamalısınız. Aksi halde odanızı nem kokusu saracaktır. Kuruyan filtrelerinizi yerine takarak cihazı tekrar çalıştırabilirsiniz.

Filtrelerin konumları ve sökme takma işlemleri marka ve modele göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle cihazınızın kullanma kılavuzunu incelemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Filtreyi temizleyip mod ayarlarını olması gerektiği konuma getirmenize rağmen cihaz hala soğutma yapmıyor ise sorunun tespiti ve giderilmesi için yetkili servis ile görüşmeniz gerekecektir.

Klimanın etkisini nasıl arttırabiliriz?

Klimanızdan daha fazla verim almak ve ısıtma soğutma işlemlerinin daha sağlıklı olması için klima çalıştırılan ortamda kapı ve pencerelerin kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Oda sıcaklığını sabit tutmak klimanın daha verimli çalışmasına olanak tanımaktadır. 18 derece ve altındaki ortam sıcaklıklarında klimanın soğuk ayarı etkisini azaltır ve soğutma yapmayı bırakır. Bu durum bir arızanın işareti sayılamaz çünkü klimaların çalışma prensibi bu şekildedir.

Ek olarak klima dış ünitenizin ana parçası olan motorun güneşe maruz kalmaması cihaz verimi açısından önemlidir. Bu nedenle motora bir siperlik yaptırmak ya da güneş görmeyen bir noktada konuşlandırmak kullanım ömrünü ve verimini arttıracaktır.

Daha detaylı bilgi ve klima servis hizmetlerimiz için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.