Klimanın Kaçlık Olduğunu Nasıl Anlarız?

Klimanın Kaçlık Olduğunu Nasıl Anlarız? Püf Noktaları

Klimanın kaçlık olduğunu nasıl anlarız sorusu klima ile ilgili en çok merak edilen konulardan biridir. Isınan havalarla birlikte daha ön plana çıkan klimaların kullanımları giderek artmaktadır.

Yalnızca serinlemek için değil, ısınmak için de klima kullanımının tercih edildiği mekan ve ev seçenekleri giderek artmaktadır. İşte sizler için hazırladığımız klimanın kaçlık olduğunu anlama yöntemleri...

Klimanın gücü nerede yazar?

Klimanın gücü, etiketin sol tarafında bulunan kırmızı kutunun içerisinde ki 57 yazılı görseli klimanın iç ortam ses seviyesini ifade etmektedir. Orada bulunan değer ne kadar düşük olursa klima o kadar sessiz çalışıyor demektir.

Klimam kaçlık nasıl anlarım?

Klimanın kaçlık olduğu, klimanın kapasitesiyle alakalı verileri içerir. Ne kadarlık alana etki edeceği, ısıtma ve soğutmanın yeterli olup olmayacağı açısından bilgi edinmeyi sağlar. Bu yüzden klima alırken kaçlık olduğunu bilmek önemlidir. İşte klimam kaçlık diyenlerin yapabileceği yöntemler…

Klimanın btu değerini anlayın

klimam-kaclik-nasil-anlarimKlimanın sahip olduğu btu değeri, klimanın gücü ve kapasitesi hakkında bilgi verir. Siz de klimanızın btu değerini öğrenerek klimanızın kaç metrekare alana etki edebileceğini öğrenebilirsiniz.

Btu nedir?

Klimanın bir saatte harcadığı enerji miktarını içeren btu değeri, klimanın etki etme gücü hakkında bilgi verir. İngiliz ısı birimi olan BTU, ne kadar yüksek olursa klimanın ısıtma ve soğutma kapasitesi de o kadar yüksek olur.

Klimanın btu değerini nerede bulabilirim?

Klimanın btu değeri birçok farklı şekilde öğrenilebilir. Siz kullanacağınız alana ortalama olarak kaç btu değerin yeterli olacağını öğrendikten sonra klimalarda btu değerine göre karar verebilirsiniz.

Model ve seri numarasına bakarak

Klimanın model ve seri numarası ile klimanızın kaç btu olduğunu öğrenebilirsiniz. Her model ve seri numarası, klimanın temel özelliklerine göre kodlandığı için btu değeri hakkında da bilgi sahibi olunabilir.

Klimanın kapasite bilgilerini okuyarak

Klimanın kapasite bilgileri de btu değerini öğrenmenizi sağlar. Kw değerinin 3412 ile çarpılması ile de klima btu değerini öğrenebilirsiniz.

Yetkili servisten bilgi alarak

Klimanızın btu değeri için yetkili servisi arayıp da bilgi alabilirsiniz. Klimanızın tüm özellikleri de dahil olmak üzere aradığınız bilgiyi sizlere yetkili servisler de verecektir.

Sık sorulan sorular

24000 BTU klima kaç metrekare ısıtır?

24000 btu klimalar, 40 - 52 m² kadar alanı ısıtıp soğutabilir.

12000 BTU klima kaç metrekare alanı soğutur?

12000 btu klimalar, 18 – 26 m² kadar alanı ısıtıp soğutabilir.

18000 BTU klima kaç metrekare soğutur?

18000 btu klimalar, 26 – 40 m² kadar alanı ısıtıp soğutabilir.

7000 BTU klima kaç metrekare soğutur?

7000 btu klimalar, yaklaşık 17 m² alanı soğutur.

15000 BTU klima kaç metrekare soğutur?

15000 btu klimalar, 30 – 35 m² alanı soğutur.