Hangi Marka Klima Almalıyım? | Klima Seçimi Rehberi

Hangi Marka Klima Almalıyım Diyenler | 2024 Listesi Burada !

Hangi marka klima almalıyım sorusu yaz aylarının yaklaşmasıyla birçok kişi tarafından sorulmaya devam etmektedir. Özellikle yaz aylarının yoğun ve belirgin olarak yaşandığı bölgelerde klima kullanımı oldukça yaygındır. Günümüzde de bu yüzden alınacak olan klimalar konusunda kapsamlı araştırmalar yapılmaktadır.

Doğru klima seçimi hem uzun ömürlü kullanım açısından hem de alınacak verim açısından önemlidir. Klima alırken verdiğiniz paranın buna değmesi, herkesin beklentisidir. Alınabilecek klima markaları ve özellikleri hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızın devamında.

Klima da en iyi marka hangisi?

Klima konusunda en iyi markalar daikin, mitsubishi, toshiba olarak sıralanabilir. Bu markaların birbirinden çeşitli modelleri arasından siz de en iyi klima markasını seçebilirsiniz.

Daikin

Bir Japon markası olan Daikin yaklaşık 100 yıllık tecrübesiyle en kaliteli klimaları sizler için sunan markalardan biri olarak sektörde yer alıyor. Birçok farklı özellikte yer alan modelleri ile her isteğe uygun klima çeşitlerine sahip olan marka, günümüzde dünyanın en iyi klima markaları sıralaması arasında yer alıyor.

hangi-marka-klima-almaliyim-klimada-en-iyi-marka-hangiMitsubishi

100 yılı aşkın bir süredir sektörde yer alan bir diğer başarılı klima markası olan Mitsubishi hem görsel olarak hem de kullanım olarak oldukça kapsamlı ürünler sunmaktadır. Evlerde, ofislerde, geniş alanlarda rahatlıkla tercih edilebilen Mitsubishi klimaları, en az 3 yıl da garanti sunmaktadır.

Toshiba

En çok tercih edilen klima markalarından biri olan Toshiba aynı zamanda dünyanın en az elektrik harcayan kliması olarak da gündemde kalmaya devam ediyor. Hem ev hem de iş yerleri için oldukça kapsamlı seçenekleri olan Toshiba klima modelleri oldukça popüler olarak kullanılmaya devam edilmektedir.

Eve hangi klima alınmalı?

Klimanın en çok kullanıldığı yerlerden biri de evlerdir. Evinize klima alacaksanız Mitsubishi markasının klimalarını tercih edebilirsiniz. Hem tasarruf sağlaması hem de model çeşitliliği ve farklı özellikleri ile son derece doğru bir tercih olacaktır.

Klima almak için ihtiyaçlarınızı belirleyin

Klima almak için önce nasıl bir modele ve özelliğe ihtiyacınız olduğunu belirleyerek ürünlere bakmanızda fayda olacaktır. Kullanacağınız alanın büyüklüğü, ne sıklıkta kullanılacağı ve ortalama ne kadar bütçe ayırabileceğiniz gibi özellikleri belirledikten sonra ihtiyacınıza en uygun olacak modellere yönelmeniz avantajlı olacaktır. Bu sayede hangi marka klima almalıyım sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Metrekare

Klimanın ne kadar bir alan için kullanılacağı alınacak modelin gücünü belirlemek açısından önemlidir. Küçük alanlar için çok da güçlü olan motorlara gerek olmazken, toplantı salonu gibi geniş alanlar için daha güçlü motorlara ihtiyaç duyulabilir.

hangi-marka-klima-almaliyim-eve-hangi-klima-alinmali.Kullanım sıklığı

Klimayı ne kadar süre kullanacağınız da tercih edeceğiniz modelin dayanıklılığı açısından önemlidir. Bu yüzden yılın kaç ayında kullanılacağı ve gün içerisinde kaç saat ihtiyaç duyulacağı gibi konular da kullanılacak klima modelinin tercihinde önemlidir.

Bütçe

Klima modellerinde oldukça geniş bir fiyat aralığı vardır. Bu yüzden kendi bütçenize uygun olan aralığı belirleyerek sınırlama yapmanız ekonomik açıdan da avantaj elde etmenizi sağlayacaktır.

Ses seviyesi

Yeni nesil klimalarda ses daha düşük olarak tercih edilmektedir. Bu yüzden alacağınız modelin ses seviyesinin de hangi derecelerde olduğunu bilerek tercih etmenizde fayda olacaktır.

Hangi klima markası daha sessiz çalışıyor?

Sektörde tercih edebileceğiniz markalar arasında yer alan Mitsubishi, Toshiba ve Daikin markasına sahip klimalar, oldukça sessiz olma özellikleriyle de aranan sessizliği sağlıyor.

A++ klimalar tasarruflu ürünler mi?

A++ klimalar, diğer klimalara göre yaklaşık %20 - %50 arası enerji tasarrufu sağlar. Bu da uzun süreli kullanımlar için oldukça ciddi bir avantaj sağlar.

En az yakan klima markası hangisi?

En az yakan klima markası Toshiba'dır. Bunun nedeni, minimum kapasitede ısıtma ve soğutma işlemi yaparken 70W elektrik tüketmesidir. İnverterli klima modellerine nazaran yaklaşık olarak %20 daha da fazla tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca test edilen deneylere göre de dünyanın en az elektrik yakan kliması olarak bilinmektedir.